Translate

onsdag 17 januari 2018

En försmak på sommaren

Eagle Hill Kitchen

Crudo Catarratto Zibibbo 2016

Det här vita torra vinet kommer från Sicilien och är gjord på druvkombinationen Catarratto och Zibibbo. Druvan Zibibbo har hängt med sedan antikens dagar och är mer känd som Muscat d’Alexandrie och ger aromatiska blommiga toner som ananas och fläder och Catarratto ger vinet fräscha citrustoner.

Vinet doftar fräscht och blommigt med inslag av tropiska frukter, ananas, mango, fläder och citrus.
Smaken är frisk och fruktig med balanserad sötma, inslag av mogna tropiska frukter, ananas, mango och vanilj samt lime.

Systembolaget placerar in det här vinet under "Druvigt och blommigt" (i samma kategori som min favorit Tommasi Addorato Appassionato), men vinet saknar helt fylligheten som Tommasi har och fungerar inte i min matlagning.

Crudo är ett somrigt vin med massor av trevliga och uppfriskande smaker och passar bra till rätter av fisk eller skaldjur, till grytor med sötma, asiatiska rätter och eller rätt och slätt som sällskapsdryck.

Druvor: Catarratto 75%, Zibibbo 25%

Producent: Cantine Colomba Bianca   
Importör: Oenoforos


Systembolaget Art.nr: Nr 4993, 79 kr (2018)


Fortsätt botanisera i min Vinhylla!