![]() |
Sötpotatisgnocchi med Champinjoner, Spenat, Ruccola, Tomater, Ramslök, Vitlök, Vitt vin, Grönsaksfond, Balsamico, Parmigiano Reggiano och Pinjenötter
|
Eagle Hill Kitchen© april 2018
Pressa ner potatisen i en beredningsbunke. Tillsätt ägg, olja, ost, salt & peppar och blanda.
Låt vila på mjölat underlag i kylen en stund.
![]() |
Sötpotatisgnocchi med Pancetta, Ruccola, Tomater, Rött vin, Köttfond, Vitlök, Balsamico, Parmigiano Reggiano och Pinjenötter
|
Grunden:
3 msk potatismjöl
2 msk olivolja
Salt, svartpeppar
Blanda ner dina smaktillsatser och forma sedan smeten till små biffar. Vänd biffarna i Panko och låt de vila en stund.
Under tiden så hettar du upp olja och en klick smör i en stekpanna.
Soppa / Soup
Sötpotatissoppa med Chorizoströssel och rostade Pumpafrön
Eagle Hill Kitchen© oktober 2017
Det här behöver du:
2 st normalstora sötpotatisar (ca 500 gr)
5-6 mjöliga potatisar
4-5 st jordärtskockor
1 stor fin röd lök
1 liten färsk fänkål alt. en halv stor
2-3 vitlöksklyftor
Olivolja
Salt
3 msk grönsaksfond
3 msk kycklingfond
ett par nypor torkad ramslök
½ tsk chili
½ tsk cayennepeppar
1-2 msk finriven ingefära
3 dl kokande vatten (+ 3-4 dl)
½-1 dl vitt vin
1-2 dl vispgrädde
Salt & Svartpeppar
Till garnering:
1 Chorizo
Pumpakärnor
Gör så här:
Sätt på ugnen 225o
Skala och klyfta/dela rotfrukterna.
Ringla
olivolja i en långpanna och fördela allt och strö över havssalt, gärna rökt och
vänd rotisarna så de blir oljiga runt om.
Rosta i ugn ca 20 min tills de känns mjuka och har fått lite färg.
Grovhacka lök, fänkål och vitlöksklyftorna.
Under tiden skär du tunna slantar av Chorizo och fräser upp i smör så att de får en lätt knaprig yta och låter de sedan kallna. Hacka därefter slantarna i mindre bitar "strössel".
Pumpafröna rostar du lätt i torr stekpanna och saltar efteråt (finns även rostade att köpa).
I
en stor gryta fräser du löken och fänkålen. Därefter tillsätter du grönsaksfond,
kycklingfond, ett par nypor torkad ramslök, chili, cayennepeppar, 1 ingefäran
och det heta vattnet som får koka upp.
Ta
av grytan från plattan och lägg ner de rostade rotfrukterna
och fördela de försiktigt med mixer.
Späd med mer vatten så
att du får en fin slät pure.
Tillsätt sedan 3-4 dl vatten, grädden och vinet. Krydda med salt och nymald svartpeppar, smaka av - krydda lite till?
Låt
sedan soppan koka upp och sjuda i 10 minuter.
Smaka av innan servering och späd med vatten om du tycker att den blev för tjock.
Servera soppan rykande varm toppad med Chorizoströsslet & Pumpafrön och lite lätt ringlad olivolja över!

Det här behöver du:
2 normalstora sötpotatisar (ca 500 gr)
5-6 mjöliga potatisar
4-5 st
jordärtskockor
2 morötter
1 stor fin röd lök och
2 bananschalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 dl vitt vin
2-3 msk kycklingfond
2 tärningar
grönsaksfond
½ tsk råströsocker
ett par nypor torkad
ramslök
ett par nypor hackad
persilja
ett par nypor hackad
koriander
½ tsk finhackad chili
½ tsk rökt paprika
1-2 msk finriven
ingefära
1 msk finriven gurkmeja
nymald svartpeppar
salt (med fördel
Havssalt)
5 dl vatten
2 dl vispgrädde
½-1 pkt Bacon
Pumpafrön
Smör & Olivolja
Gör så här:
Skala och klyfta/delarotfrukterna.
Grovhacka lökarna.
Hetta upp en stor gryta tillsammans med en klick smör, en ordentlig skvätt olivolja och ett par nypor havssalt.
Sänk värmen och blanka all lök utan att det tar färg.
Lägg i rotfrukterna, tillsätt ett par nypor råströsocker och vänd bitarna så att de blir glansiga.
Tillsätt vinet och låt det ånga av varefter du tillsätter kycklingfond, tärningar
av grönsaksfond, ramslök, persilja, koriander, chili, rökt paprika, ingefäran, gurkmeja,
nymald svartpeppar och 5 dl hett vatten och låt det koka upp, sänk värmen och
lägg på lock. (Ca 40 min)
Under
tiden steker du upp bacon (½ pkt räcker till 2 personer) och låter det de rinna
av på hushållspapper.
När de har kallnat
hackar du sönder bitarna.
Pumpafröna rostar du lätt i torr stekpanna och saltar efteråt (finns även
färdigrostade att köpa).
När rotfrukterna är klara (känn med sticka) tar du grytan från plattan och låter det svalna lite, varefter du mixar allt försiktigt så att du får en fin slät pure.
Tillsätt 1-2 dl vispgrädde och mixa snabbt ihop soppan. Blir soppan för tjock
späder du med lite vatten.
Smaka
av och - krydda lite till? Lite mer vin? Salt? Peppar?
Låt sedan soppan sjuda
på svag värme i 10 minuter.
Servera med
baconströsslet, pumpafrön och lite lätt ringlad olivolja över!
Pasta
Eagle Hill Kitchen© mars 2019
2 st kycklingfiléer
Kryddor:
Pasta:
Gör så här
Putsa filéerna och skär de i små bitar/strimlor
Strimla baconet
Skiva champinjonerna tunt (om de är stora, dela de gärna på mitten först)
Skär löken i små klyftor
Tryck till vitlökarna och skiva dem tunt
Värm upp en stor stekpanna och tillsätt 1-2 msk olja och en klick smör, lägg i vitlöken och baconet. Låt det fräsa en stund och sedan tillsätter du löken och champinjonerna. När löken känns ”al dente” tillsättes vinet som får ånga av, ställ sedan pannan åt sidan.
Plocka 10-15 fina blad av salvian och fräs de lätt i en separat stekpanna tillsammans med smör, lägg sedan bladen på hushållspapper.
Tillsätt kycklingfonden, råströsocker, balsamico, muscot och grädden.
Servera med pasta, nyriven Parmesan och ställ fram svartpepparkvarnen.
I Italien så blandar man såser/grytor med pastan innan man serverar, typ Carbonara, men det går alldeles utmärkt att ställa fram pastan och pannan var för sig på bordet.
Torskryggfilé med Dijonsås, Pumpamos och Potatisros
![]() |
Restaurangen heter Casito Mediterranio och ligger i Puerto Mogan.
Nu är det dags att presentera en favorit – nämligen Savoykålen!


![]() |
Lättrimma 2 st filéer med Himalyasalt eller Havssalt, gärna med örter i ca 15 minuter.
Rotfruktstavar
Sätt ugnen på 200 grader. I en ugnsfast form häller du ett par msk olja och lägger i en klick smör.
Skala rotfrukter och skär de i stavar. Jag skalade svartrot, rättika, jordärtskocka och fast potatis.
Lägg rotfrukter i en bunke med kallt vatten så att de inte mörknar.
Ställ in formen i ugnen så att smöret smälter, smöret får inte brännas!
Ta ut formen och krydda med salt, svartpeppar, några nypor råströsocker och torkade örter som du gillar. Häll av vattnet och torka rotfrukterna varefter du lägger de i formen och vänder dessa så att de blir ordentligt smorda. In i ugnen i ca 20 minuter och vänd stavarna ett par gånger under tillagningen.
C-vitaminkick
Finhacka tomater, paprika, röd lök och färsk strimlad basilika, häll i lite vitvinsbalsamico och lite olivolja. Tillsätt lite salt, nymald svartpeppar och varför inte hackad färsk koriander och ramslök!
Blanda och låt stå kallt.
Baconströssel
Till 2 personer behöver du ½ paket bacon. Strimla det och fräs upp i stekpanna med lite smör.
Ta upp baconet och lägg de i en skål. Spar smöret till torsken!
Parmesanstuvad Savoykål
Till 2 portioner behövs 4 stycken fina stora blad. Skär bort stammen och dela bladen på mitten och strimla dem. Värm upp stekpanna med lite olja och en klick smör och blanchera bladen utan att de tar för mycket färg. Häll i 1 dl vatten, ½-1 dl vitt vin och låt det koka upp. Tillsätt en grönsaksbuljongtärning (eller 2-3 msk kycklingfond), 2 dl vispgrädde, sänk värmen och låt stuvningen sjuda tills den har kokat ihop. Tillsätt nyriven parmesan, ca 2 dl, smaka av med salt, svartpeppar och ev. lite vit balsamicovinäger. Nu borde den smaka bra så sänk värmen och låt den stå och vänta på torsken.
Tillagning av torsken
Torka av fisken ordentlig med hushållspapper.
Hetta upp stekpannan med baconsmöret och tillsätt ordentlig klick med smör.
När smöret börjar fräsa lägger du i filéerna och låter de steka i ca 2-2½ minut varefter du vänder dem. Ös gärna över med smöret under stekningen (2-2½ minut). Ta av pannan och lägg på lock.
Så där ja, nu borde allt vara under kontroll och färdigt att servera på varma tallrikar!
