Translate

Om mig



”petit chef” håller till på Örnberget (Eagle Hill!) i Aspudden, Stockholm.
Som du säkert har förstått så är min stora passion här i livet mat och vin.

Tanken med den här bloggsidan är att få dig att bli inspirerad att laga god & nyttig mat, variera dina rätter med enkla och spännande råvaror och prova viner utan att krångla till det! Det finns en "Receptbank", och här hittar du recept som är provlagade av mina vänner, vilket gör att jag vågar publicera dem! Erkänner samtidigt att jag långt ner i bakfickan har arbetat bakom Kött & Chark och ansvarat för Frukt & Grönt. Jag har dessutom arbetat som säljare och produktrådgivare inom glas, porslin & köksredskap, vilket gör att min fantasi inte finner några gränser när jag svänger mitt trollspö i min lilla "cucina"!  

Baka däremot är inget man gör utan recept, så under ”Baka” i menyn hittar du basrecept som jag har utvecklat så att bröden och ”Gott till kaffet” blir ännu godare!

Intresset för matlagning började redan som liten då jag tillbringade mina somrar hos min mormor.
Mormor lagade alltid mat på äkta råvaror och snålade aldrig med varken smör eller grädde!
Jag har följt min mormors krav på råvaror, men jag snålar gärna med smör och grädde för mitt hjärta slår extra slag för medelhavsmat.

Mina intressen utöver att laga mat (och dricka goda viner!) är att fotografera, klättra upp på berg (lite av en bergsget, ja), besöka grottor och naturligtvis - att uppleva nya resmål.



Eagle Hill Kitchen

Mina bilder som jag publicerar här tar jag i första hand med min lilla kamera, Lumix DMC-TZ40, som är helt otrolig att samarbeta med! Jag fotar allt från micro-fästingar till månens kratrar och när inte min Lumix är med så får min Sony Smartphone ta snapshots.
Alla bilder lyder under upphovsrättslagen, vilket innebär att du endast får låna dem med min skriftliga tillåtelse. Om du lånar en bild måste du alltid länka hit eller till @eaglehillkitchen på Instagram och ange källa.



Eagle Hill Kitchen
Besöket på Sthlm Food & Wine 2016 blev extra spännande för en av mina matbilder gick till final i #bästamatfoto på Instagram, men min Paneng Red Curry nådde inte ända fram. Jag fick istället glädja mig med att min bild tävlade mot proffsfotografernas bilder! 
Nå ja, "vad är en bal på slottet" när jag fick skoja lite med Paolo, prova goda viner och dessutom fick jag en välfylld och nyttig Goodiebag av Årstiderna!

Eagle Hill Kitchen
Sthlm Food & Wine 2017 blev ett strå vassare då jag fick tillfälle att skoja lite med Tareq Taylor efter att han signerat sin "Mat som gör gott" till mig! 


https://eaglehillkitchen.blogspot.se/p/gourme-travel.html


Reslust - Matlust
Inför alla städer och öar som jag ska besöka gör jag alltid en ordentlig research om resmålet för att inte missa något sevärt eller ätbart!

Med hjälp av Trip Advisor letar jag upp restauranger på resmålet som verkar lovande och när jag har besökt en restaurang
(i Sverige eller utomlands) skriver jag ofta ett omdöme på Trip Advisor för att precis som alla andra där – hjälpa till att hitta den perfekta måltiden!

Greklands arkipelag ligger mig mycket varmt om hjärtat.
Jag är intresserad av Grekisk Mytologi och Greklands historia och strosar helhjärtat runt bland ruiner och enstaka fornlämningar, och självklart så står det Grekiska Köket och de goda grekiska vinerna högt i kurs för mig!

Det italienska köket och de italienska vinerna står även högt upp på min favoritlista och en resa till Italien och vingårdarna runt om i Toscana är under planering.

På vinterhalvåret lapar jag gärna i mig sol och värme på Teneriffa som jag tycker är den finaste vulkanön av alla Kanarieöarna, och det är här jag njuter av det fantastiska landskapet, det spännande Spanska & Kanariska Köket och de otroligt goda Riojavinerna.

Kortare ledigheter spenderar jag gärna i olika storstäder runt om i Europa där intresset till stor del är arkitektur och den största - kulturella matupplevelser.

Städer jag hitintills har strosat och ätit goda och spännande maträtter i är; 
Oslo, Helsingfors, Åbo, Köpenhamn, Amsterdam, London, Dublin, Paris, Lyon, Lille, Luxembourg, Geneve, Berlin, Dresden, Hamburg, Budapest, Madrid, Malaga, Almuñécar, Salobreña, Torrevieja, Porto, Rom, Istanbul, Ljubljana, Isola, Rovinj, Rijeka, Zadar, Split, Makarska och Dubrovnik.

Semesterdestinationer under åren;

Danmark: Skagen, Fredikshavn, Aalborg, Aarhus, Viborg, Billund
Forna Jugoslavien: Budva, Dubrovnik, Mostar
Spanien: Barcelona, Malaga, Almuñecar, Salobreña, Nerja, Granada, Torrevieja
Spanska öar: Mallorca, Ibiza, Tenerife, Lanzarote, Gran Canaria, Fuerteventura
Sicilien: Catania, Taormina, Giardini/Naxos
Grekland: Parga, Ioannina
Greklands arkipelag: Kefalonia, Korfu, Kreta, Kalymnos, Lefkas, Lesvos, Meganisi, Skiathos, Skopelos, Rhodos, Samos, Santorini, Telendos, Thassos, Zakynthos, Cypern

Grottor som jag har besökt under mina resor:

Grekland: Kreta; Melidoni Cave och Cave of Saint John The Hermit at Akrotiri Ioannina; Cave of Perama och på Kefalonia; Melissani Cave
SpanienCuevas de NerjaCuevas del Hams och Cuevas del Drach på Mallorca, Cueva Los Verdes på Lanzarote.


“petit chef”