Det här nya ekologiska spanjoren är inte
bara en god överraskning, det här är ett vin framställt av två hängivna
vinaktivister, Pepe Raventós och Chelsea Hoff. Vinet kommer från provinsen
Requena och är gjort på ekologiska druvor som växer utan konstbevattning på
gamla vinrankor och skördas för hand.
Vinet doftar som en spanjor ska göra,
den är omfamnande, lätt blommig med nyanser av hallon, mogna körsbär, nyanser
av vanilj och fat.
Smaken är livfull och charmig –
precis som tempranillodruvan ska vara med sin varma vaniljton och touchen av
kryddnejlika. Det är ett bärigt vin utan syltighet och det har en lagom len
kryddighet som avrundar det hela.
Vinet passar väldigt bra till
medelhavsmat, pasta, grillad fisk och kött. Serverar du vinet lätt kylt vid en
temperatur om cirka 16-18 grader och luftar det blir det perfekt. På etiketten
hittar du innehållsförteckningen, något som konstigt nog inte tillhör
vanligheterna i vinvärlden!
Druvor: Tempranillo (90%), 5% Monastrell och 5% Bobal
Producent: LOHAS Viñedos SL
Leverantör: Indepented Wine Company
Lanseringsdatum:
2019-11-25
Systembolaget
Art nr: 79799, 139 SEK