Translate

onsdag 26 februari 2020

LOHAS Viñedos 2018


Eagle Hill Kitchen


Det här nya ekologiska spanjoren är inte bara en god överraskning, det här är ett vin framställt av två hängivna vinaktivister, Pepe Raventós och Chelsea Hoff. Vinet kommer från provinsen Requena och är gjort på ekologiska druvor som växer utan konstbevattning på gamla vinrankor och skördas för hand.

Vinet doftar som en spanjor ska göra, den är omfamnande, lätt blommig med nyanser av hallon, mogna körsbär, nyanser av vanilj och fat.
Smaken är livfull och charmig – precis som tempranillodruvan ska vara med sin varma vaniljton och touchen av kryddnejlika. Det är ett bärigt vin utan syltighet och det har en lagom len kryddighet som avrundar det hela.

Vinet passar väldigt bra till medelhavsmat, pasta, grillad fisk och kött. Serverar du vinet lätt kylt vid en temperatur om cirka 16-18 grader och luftar det blir det perfekt. På etiketten hittar du innehållsförteckningen, något som konstigt nog inte tillhör vanligheterna i vinvärlden!



Druvor: Tempranillo (90%), 5% Monastrell och 5% Bobal
Producent: LOHAS Viñedos SL
Leverantör: Indepented Wine Company
Lanseringsdatum: 2019-11-25
Systembolaget Art nr: 79799, 139 SEK

Läs mer om vinmakarna här ⇨ 🍷