Translate

måndag 29 januari 2018

Melitzanosálata


Eagle Hill Kitchen

Melitzanosálata

Den här härligt lena aubergineröran står högst upp på min Mezelista och den har en given plats på bordet när jag dukar fram mina grekiska smaker! 

Det här behöver du (3-4 p):


1 aubergin
1-2 vitlöksklyftor
1-2 msk grekisk olivolja
½ dl gräddfil alt. grekisk yoghurt
Citron, salt


Så här gör du:


Värm ugnen till 250°. Dela auberginen på längden och pensla
snittytorna med olja samt strö över lite salt.
Sätt in dem i ugnen 15-20 min. De ska få fin färg och bli mjuka. Låt svalna.

Gröp ur innehållet och lägg i en beredningsbunke och mixa med mixerstav. (Det går bra med matberedare med kniven monterad.) 
Tillsätt citron och lite, lite olja i taget tills det blir en halvslät röra.
Tillsätt gräddfilen (försiktigt, den får inte bli för lös) och smaka av med pressad vitlök och salt.

Ställ kallt innan servering.

Eagle Hill Kitchen