Nu börjar jag bli lite kaxig vid
bakbordet och gör faktiskt lite som jag vill.
Lyckas jag med mina påhitt så
blir jag väldigt stolt. Och det blev jag när
jag bakade mina egna Grissini och
de blev bara för goda! 😋
Grissini 24 st Eagle Hill Kitchen© april 2019
1 tsk
torrjäst eller 15 g färsk jäst
425-450 gram siktat Vetemjöl
425-450 gram siktat Vetemjöl
3 dl
vatten
0,5 dl italiensk ekologisk olivolja
1,5 tsk stött havssalt
1 msk flytande honung
0,5 dl italiensk ekologisk olivolja
1,5 tsk stött havssalt
1 msk flytande honung
2 tsk
lättstött Rosmarin
1,5 dl finriven Parmigiano Reggiano (nyriven)
1 ägg
till pensling
Sesamfrö
till garnering (vallmofrön, parmesanost, torkad timjan, oregano, rosmarin)
Gör så här:
Blanda mjöl och torrjäst och låt stå ca 15 min.
Blanda mjöl och torrjäst och låt stå ca 15 min.
Värm
vattnet till 39o (37o om du använder färsk jäst.)
Tillsätt
allt utom mjölet och osten och rör om.
Låt stå
tills degvätskan visar 37o och häll sedan i mjölet och osten.
Arbeta
degen i maskin ca 10 min. Degen ska vara smidig och lättarbetad.
(Tillsätt
mer mjöl om det behövs.)
Låt
degen jäsa övertäckt med bommulsduk eller plastfilm i 40 minuter på varmt och
dragfritt ställe.
Dela
degen i 2 delar och kavla ut till en rektangel ca 0,5 cm tjock vardera och skär
ca 2 cm breda remsor.
Rulla
remsorna lätt och skruva/vrid sedan till dem. Lägg
de på ugnsplåt med bakplåtspapper med någon cm mellanrum.
Låt vila
15 minuter.
Värm
ugnen till 200°.
Pensla
med ägg och strö över önskad garnering.
Grädda
mitt i ugnen i ca 10 min tills de fått fin färg.
Låt
svalna på galler utan bakduk.
Fler recept hittar du här ⇒