Translate

fredag 17 augusti 2018

Piece of Cake

Eagle Hill Kitchen

Bärpaj/-er

De här små portionspajerna är lite pillriga att göra, men fördelen är att de går att frysa och ta fram när "gottegrisen" inom dig pockar på uppmärksamhet!

Grundsatsen är för en pajform, 26 cm Ø, eller 20 st aluminiumformar.

Det här behöver du:

Frukt eller bär, ca 250 gr:

Plommon i klyftor (är absolut godast!)
Äpple i klyftor (pudra över kanel!)
Blåbär
Svarta Vinbär (Koka de gärna med socker så blir det inte så surt!)
Jordgubbar i skivor eller klyftor
Hallon

3/4 dl socker
125 gr smör
3 dl vetemjöl

Blanda och låt degen vila i kyl en stund. 

”Strössel” att strö över:

50 gr kallt smör
1 dl mjöl
3/4 socker

Blanda mjöl och socker först och hacka sedan smöret så det blir en ”grynig”
massa. Låt stå kallt.

Forma 20 st små bollar, tryck ut och klä folieformarna.
(Kavla ut och klä pajformen) 

Fördela bären (sylt) i formarna alt. i formen.

Fördela "strösslet".

Grädda formarna i mitten av ugnen i 5-7 minuter, 225 grader.
Pajform 12-15 minuter.

Serveras med vispad grädde eller vaniljglass!