Translate

fredag 28 juli 2017

En ny italienare i Vinhyllan!

Passitivo Primitivo Organico 2015 đŸ·đŸ˜‹đŸ‘
(vinprovning 15 juli 2017)

Ett generöst och fruktigt vin med sammetslent avslut!

För att fÄ fram det perfekta vinet tillsÀtter man i varje ÄrgÄng ca 15% av tidigare Ärs skörd, som lagrats ett Är pÄ franska och amerikanska ekfat för att ge ytterligare djup till vinet.
Resultatet blir ett generöst och fruktigt vin med inslag av fat, mörka körsbÀr, katrinplommon, kaffe, vanilj och med ett sammetslent avslut!

FÀrgen Àr rubinröd, med en komplex bukett, som pÄminner om körsbÀr, hallon och röda vinbÀr.
Lagringen pÄ ekfatens Äldrande ger vinet en behaglig rostad och kryddig arom.

Servera vinet till grytor, lite kraftigare pastarÀtter och med glÀdje till grillat kött av nöt eller lamm. Passar ocksÄ utmÀrkt till ostbrickan.
Ett gott vin med andra ord! 😋





Druva: 100% Primitivo
Vinproducent: Paolo Leo, Apulien
Lanserades 1 juni 2017.

Art.nr: 3300 (99:- 2017)

Om Paolo Leo
Familjeproducenten Paolo Leo drivs av vinmakaren Paolo Leo tillsammans med sönerna Stefano och Nicola. Paolo Àr uppvuxen pÄ en vingÄrd och har alltid haft en stor passion för vin. Till skillnad frÄn sin far- som sÄlde familjens vin till kooperativen, valde Paolo att sÀlja vinerna under eget namn. Som vinmakare har han gjort sig kÀnd för att kombinera gamla tiders vintradition med modern kunskap.

Paolo Leos vingĂ„rdar ligger utspridda i en triangel emellan stĂ€derna Brindisi, Taranto och Lecce vilket utgör hjĂ€rtat av Salento. Vinrankorna har en medelĂ„lder pĂ„ hela 45 Ă„r och vĂ€xer som klassiska ”alberello”, dĂ€r druvklasarna vĂ€xer fritt utan hjĂ€lp av spaljĂ©er. De odlar primĂ€rt de blĂ„ lokala druvsorterna Primitivo, Negroamaro, och Malvasia Nera. Förutom de egna vingĂ„rdarna i Salento omrĂ„det köper Paolo Leo Ă€ven sen gammalt frukt frĂ„n andra delar av Italien som han sedan gör prisbelönta viner av.

Till Vinhyllan