(vinprovning 15 juli 2017)
Ett generöst och fruktigt vin med sammetslent avslut!
För att fÄ fram det perfekta vinet tillsÀtter man i varje ÄrgÄng ca 15% av tidigare Ärs skörd, som lagrats ett Är pÄ franska och amerikanska ekfat för att ge ytterligare djup till vinet.
Resultatet blir ett generöst och fruktigt vin med inslag av fat, mörka körsbÀr, katrinplommon, kaffe, vanilj och med ett sammetslent avslut!
FÀrgen Àr rubinröd, med en komplex bukett, som pÄminner om
körsbÀr, hallon och röda vinbÀr.
Lagringen pÄ ekfatens Äldrande ger vinet en behaglig rostad och
kryddig arom.
Servera vinet till grytor, lite kraftigare pastarÀtter och med
glÀdje till grillat kött av nöt eller lamm. Passar ocksÄ utmÀrkt till
ostbrickan.
Ett gott vin med andra ord! đDruva: 100% Primitivo
Lanserades 1 juni 2017.
Art.nr: 3300 (99:- 2017)
Om Paolo Leo
Familjeproducenten Paolo Leo drivs av vinmakaren Paolo Leo
tillsammans med sönerna Stefano och Nicola. Paolo Àr uppvuxen pÄ en vingÄrd och
har alltid haft en stor passion för vin. Till skillnad frÄn sin far- som sÄlde
familjens vin till kooperativen, valde Paolo att sÀlja vinerna under eget namn.
Som vinmakare har han gjort sig kÀnd för att kombinera gamla tiders
vintradition med modern kunskap.
Paolo Leos vingÄrdar ligger utspridda i en triangel emellan
stÀderna Brindisi, Taranto och Lecce vilket utgör hjÀrtat av Salento.
Vinrankorna har en medelÄlder pÄ hela 45 Är och vÀxer som klassiska
âalberelloâ, dĂ€r druvklasarna vĂ€xer fritt utan hjĂ€lp av spaljĂ©er. De odlar
primÀrt de blÄ lokala druvsorterna Primitivo, Negroamaro, och Malvasia Nera.
Förutom de egna vingÄrdarna i Salento omrÄdet köper Paolo Leo Àven sen gammalt
frukt frÄn andra delar av Italien som han sedan gör prisbelönta viner av.
Till Vinhyllan â
Till Vinhyllan â