Nu svämmar grönsaksdiskarna
nästan över med vårens första primörer, så varför inte fira vårens intåg med en
ljuvlig sparrisrisotto och kycklingrullader?!
Först delade jag kycklingfiléerna längs med och bankade sedan ut dem lätt mellan plastfilm. Bredde sedan på Jamie Oliver´s Italian Herb Pesto, därefter ett par tunna skivor buffelmozarella, lite svartpeppar och Santa Maria´s Chicken & Steak kryddblandning. Så rullades de ihop och fick en skiva Parmaskinka runt sig varefter de bryntes i smör & olivolja för att sedan bli klara i ugnen (200o, innertemp. 72o ) med en skvätt olivolja och smörfrästa salviablad över sig.
Risotton
kokades av Zeta Casa Di Luca Arborioris med vitt vin, schalottenlök, salt och
kycklingfond.
5 minuter
innan den var färdig fick färsk sparris i mindre bitar göra sällskap och i
slutskedet finriven parmesan.
Svartkål
frästes upp i olivolja, rostad vitlök och salt, små fina körsbärstomater
hoppade i strax innan kålen fräst klart och toppades slutligen med rostade
pinjenötter och grovriven parmesan.
Buon appetito! 😋