Translate

torsdag 6 april 2017

Pesto- och Buffelostfyllda Kycklingrullader med Sparrisrisotto

Prima Primavera!

Nu svämmar grönsaksdiskarna nästan över med vårens första primörer, så varför inte fira vårens intåg med en ljuvlig sparrisrisotto och kycklingrullader?!


Först delade jag kycklingfiléerna längs med och bankade sedan ut dem lätt mellan plastfilm. Bredde sedan på Jamie Oliver´s Italian Herb Pesto, därefter ett par tunna skivor buffelmozarella, lite svartpeppar och Santa Maria´s Chicken & Steak kryddblandning. Så rullades de ihop och fick en skiva Parmaskinka runt sig varefter de bryntes i smör & olivolja för att sedan bli klara i ugnen (200o, innertemp. 72) med en skvätt olivolja och smörfrästa salviablad över sig.

Risotton kokades av Zeta Casa Di Luca Arborioris med vitt vin, schalottenlök, salt och kycklingfond.

5 minuter innan den var färdig fick färsk sparris i mindre bitar göra sällskap och i slutskedet finriven parmesan.

Svartkål frästes upp i olivolja, rostad vitlök och salt, små fina körsbärstomater hoppade i strax innan kålen fräst klart och toppades slutligen med rostade pinjenötter och grovriven parmesan.

Buon appetito! 😋